Paraolimpijski školski dan u Strahonincu

25.05.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN – STRAHONINEC

U četvrtak, 19. svibnja 2011., održan je Paraolimpijski školski dan u Osnovnoj školi "Strahoninec", drugi po redu u Međimurskoj županiji. Ravnateljica Jelena Okun nam je priredila srdačnu dobrodošlicu, a predivan sunčan dan nas je sve dodatno oraspoložio.
Na aktivnostima koje smo priredili i koje su se izvodile na igralištu škole, sudjelovalo je čak 350 učenika. Kao i uvijek, pričali smo Bajku, gledali film sa Paraolimpijskih igara u Pekingu, isprobavali paraolimpijske sportove ( stolni tenis i hodanje sa preprekama ) i postavljali pitanja istaknutim hrvatskim sportašima. Ovoga puta, društvo su nam radili olimpijci Tijana Tkalčec i Filip Ude te paraolimpijac Zoran Križanec. Djeca su na početku bila sramežljiva ali nakon prvih par pitanja su se opustila i počela dizati ručice u zrak ne bi li njih izabrali da postave pitanje. Pri demonstriranju stolnog tenisa, svi su bili oduševljeni snagom i brzinom našeg paraolimpijca te su shvatila da to zaista nije jednostavno.
S ponosom možemo reći da su djeca bila presretna što su imala priliku vidjeti i naučiti nešto novo. Znamo da će demonstrirano primjenjivati u svakodnevnom životu i rušiti barijere između ljudi.

Tekst: Sanja Pauković