Paraolimpijski školski dan u Zagrebu - Osnovna škola Horvati

09.06.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U ZAGREBU -
OSNOVNA ŠKOLA HORVATI

U Osnovnoj školi „Horvati“ u Zagrebu, 7. lipnja, održan je Paraolimpijski školski dan. Ravnateljica Biserka Matić- Roško, pedagogica Ljiljana Vukšić, defektologica Dragica Cigrovski te svi asistenti i učitelji su nam priredili toplu dobrodošlicu i širom nam otvorili vrata njihove male škole koju pohađa 306 učenika.
Danas su naši voditelji, Mirela Šikoronja i Dragan Katunar, te troje volontera djeci pripremili tri stanice aktivnosti. Prva stanica je bilo školsko igralište na kojem su djeca hodala na štakama, hodala sa povezom na očima i kretala se u invalidskim kolicima. Druga stanica je bila slušanje Bajke, a treća je bilo upoznavanje uspješnih hrvatskih paraolimpijki Ane Sršen i Nikoline Šantek. Upravo njima su djeca postavljala pregršt pitanja i molila ih da pričaju još o svojim sportskim ali i životnim iskustvima, uspjesima i porazima.
Zaista predivan podatak je da školu, u kojoj vlada jedna posebna toplina i međusobna tolerancija, pohađa 12 djece sa invaliditetom i stoga su primjer, ne samo školama i roditeljima, nego svim ljudima da je to moguće i neophodno. Jer, nisu bitne fizičke različitosti nego ono što nosimo u srcima. Dokaz tome su iskreni osmijesi na dječjim licima.

Tekst: Sanja Pauković