Paraolimpijski školski dan u Vinkovcima

14.06.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U VINKOVCIMA-
OSNOVNA ŠKOLA JOSIPA KOZARCA

U Vukovarsko- srijemskoj županiji je 9. lipnja održan Paraolimpijski školski dan. Ovoga puta smo posjetili Osnovnu školu Josipa Kozarca u Vinkovcima u kojoj nas je ravnatelj Ivan Županić srdačno dočekao zajedno sa svim učiteljima i učiteljicama škole.
Na aktivnostima koje smo pripremili, sudjelovalo je čak 500 učenika. Organizirane su sportske aktivnosti u školskoj dvorani koje su djeca mogla iskušati: goalball, sjedeću odbojku, košarku u invalidskim kolicima, stolni tenis, trkačku utrku s vodičem i štakama, boćanje, poligon sa triciklom i streljaštvo. Mlađim uzrastima je pričana Bajka, a bojali su se i crteži. Djeca su, vedra i iskrena kao i uvijek, uživala u susretu sa našim paraolimpijcima Mladenom Tomićem, Stankom Piljakom i Emilom Gubicom te su im postavljala pregršt pitanja kako bi saznala više o njihovim svakodnevicama.
Da su nešto toga dana naučila, djeca su pokazala u pismima koja su napisala. U jednom od njih piše: „ Kada sutra na ulici budem vidjela osobu sa invaliditetom, znat ću da je pored mene jedna hrabra i odvažna osoba koja postiže puno toga unatoč velikim poteškoćama. Paraolimpijci su zaista veliki sportaši čiji je rad i trud uistinu teško doseći“.

Tekst: Sanja Pauković