Paraolimpijski školski dan se nastavlja

05.10.2011.

Već skoro godinu dana je prošlo od kad je službeno pokrenut projekt- Paraolimpijski Školski Dan. Započeli smo 29.09.2010. u O.Š. Eugena Kumičića u Velikoj Gorici i od tada su voditelji, volonteri i paraolimpijci posjetili čak 26 osnovnih škola u 6 županija.

14. 348 osnovnoškolaca se tijekom jednodnevnih aktivnosti upoznalo sa paraolimpizmom i sportom osoba s invaliditetom. Napravili smo i web stranicu: www.paraolimpijci.hr te u sklopu nje bazu podataka kako bi osobe koje se žele priklučiti nekom klubu mogle iste lako pronaći.

Kao što su se učenici vratili u svoje školske klupe, tako ćemo se i mi uskoro vratiti u školske sportske dvorane, aule i dječja srca. Ona su shvatila da fizičke različitosti uopće nisu bitne. Shvatila su da je bitno ono što nosimo u sebi te da treba cijeniti te kvalitete. Zbog toga se veselimo ponovnim edukativnim druženjima, igrama i bajkama koje će svima donijeti osmijeh na lice.

Paraolimpijski školski dan je pokrenut da bi se ljudi upoznali sa osobama sa invaliditetom, paraolimpijskim sportom te kako bi se kroz raznolike aktivnosti pridonijelo duhu jednakosti, razumijevanja i prihvaćanja. Sportaši s invaliditetom već dugi niz godina na svjetskoj razini postižu vrhunske sportske rezultate, ali o njima se ne piše niti govori onoliko koliko su oni, svojim uspjesima, to zaslužili.
Ovim projektom se nadamo da ćemo to promijeniti!Tekst: Sanja Pauković