Paraolimpijski školski dan u Vinkovcima - Osnovna škola Bartol Kašić

11.11.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U VINKOVCIMA -
OSNOVNA ŠKOLA BARTOL KAŠIĆ

U Osnovnoj školi Bartola Kašića u Vinkovcima, 03. 11. 2011., održan je Paraolimpijski školski dan u kojem je sudjelovalo čak 458 učenika. Ravnateljica Adrijana Cvrković Lasić nas je srdačno dočekala sa svim učiteljicama i učiteljima, a Dan su, svojim prisustvom, uveličali gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

I dok su najmlađi slušali Bajku, bojali crteže koji su prikazivali sport osoba sa invaliditetom i igrali prilagođenu igru sa kartama, starije generacije učenika su razgovarale sa našim sportašima: bacačem kugle Mladenom Tomićem, strijelcem Tomislavom Zadrom i stolnotenisačem Mariom Alilovićem.

Kao i uvijek, najveću radost i oduševljenje, ali i divljenje prema osobama sa invaliditetom, djeca su osjetila i iskazala upoznavanjem paraolimpijskih sportova. Tako su se upoznali sa goalballom, sjedećom odbojkom, košarkom, boćanjem, judom, poligonom sa triciklom, … .

Ljepota ovog projekta je upravo u djeci. Njihovom učenju, shvaćanju i odrastanju. Jer ako senzibiliziramo najmlađe, znamo da nas čeka svijetla budućnost.


Tekst: Sanja Pauković