Paraolimpijski školski dan u Zagrebu - Osnovna škola Lovre pl. Matačića

07.12.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U ZAGREBU -
OSNOVNA ŠKOLA LOVRE PL. MATAČIĆA


Paraolimpijski školski dan održan 2. prosinca u Osnovnoj školi Lovre pl. Matačića u Zagrebu zaista je bio poseban. Naime, održan je u sklopu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Djeca, njih čak 368, su uživala u svakom trenutku Dana. Od upoznavanja sa paraolimpijcima Denisom Slunjskim i Sanjom Milojević, slušanja Bajke do isprobavanja sportova osoba sa invaliditetom.

Najviše smijeha i zabave djeci je priuštio jedinstven nastup naših paraolimpijaca, čelnika tvrtke PharmaS te zamjenika britanskog veleposlanika- stavili su poveze na oči i zaigrali goalball, paraolimpijsku disciplinu za slijepe i slabovidne.

A vi, dragi naši, da li ste znali da je Hrvatska sa ovim projektom oduševila velike nacije poput Njemačke, Koreje i Brazila? Da li ste znali da je Hrvatska jedina u svijetu koja je uspjela u projekt uključiti toliki broj škola i djece? Da li ste znali da je grad Osijek uvrstio projekt u redovni program osnovnih škola na tom području? Da li znate da je cilj projekta da kroz program, do kraja 2012., prođe 100. 000 djece?

Tekst: Sanja Pauković