Paraolimpijski školski dan u Sisku - Osnovna škola Braća Bobetko

26.01.2012.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U SISKU - OSNOVNA ŠKOLA BRAĆA BOBETKO

Prvi Paraolimpijski školski dan u Sisačko- moslavačkoj županiji održan je 24. siječnja u Osnovnoj školi Braća Bobetko u Sisku. Ravnateljica Marica Radojčić je priredila srdačnu dobrodošlicu i širom nam otvorila vrata škole kako bi čak 300 učenika moglo vidjeti što smo im pripremili.

Voditelj Damir Frntić je, zajedno sa volonterima, pripremio tri stanice aktivnosti. Prva stanica je bila slušanje Bajke, druga je bila upoznavanje hrvatskih paraolimpijaca Helene Dretar Karić i Zorana Križaneca te gledanje filma sa Paraolimpijskih igara u Pekingu, a treća stanica je bila održana u školskoj dvorani gdje su djeca hodala preko prepreka sa štakama i povezima na očima.

Pitate se što je najviše oduševilo sve prisutne? Odgovor na to pitanje je- stolnoteniski meč između Helene i Zorana koji je mamio uzdahe oduševljenja i divljenja. Najviše kod djece jer nisu bila svjesna da će vidjeti pravi sportski okršaj.

Tog su dana svi otišli svojim kućama ispunjenih srca i puni pozitivne energije što znači da smo uspjeli u svojem naumu: ujediniti sve ljude bez obzira na fizičke različitosti.

Tekst: Sanja Korak