Paraolimpijski školski dan u Štrigovi

03.02.2012.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U OSNOVNOJ ŠKOLI ŠTRIGOVA

U četvrtak, 02. veljače, održan je još jedan Paraolimpijski školski dan. Ovoga puta bili smo u Osnovnoj školi Štrigova gdje su nas srdačno dočekala sva djeca koja pohađaju tu školu, profesori i ravnatelj Stanislav Rebernik.

Kao i uvijek, djeca su mogla aktivno sudjelovati u svim zanimljivostima koje smo im pripremili. Svi su bili oduševljeni što su mogli postavljati pitanja Zoranu Križancu, paraolimpijcu koji je osvojio pregršt medalja igrajući stolni tenis. Mogli su čuti o svim odricanjima, usponima i padovima, uspjesima, suzama i smijehu koje doživljavaju svi sportaši.

Dok je jedna skupina djece pričala sa Zoranom, drugoj skupini su profesorice čitale Bajku, koja je prilagođena temi paraolimpizma, i puštale film sa Paraolimpijskih igara u Pekingu, a treća skupina je rješavala osmosmjerku. Ipak, najveće oduševljenje je nastupilo kada su mogli isprobati paraolimpijske aktivnosti. Tada su svi shvatili kolika je snaga volje potrebna za bavljenje paraolimpijskim sportom. Tek tada su shvatili da su paraolimpijci veliki sportaši još većeg srca koje treba prihvatiti bez obzira na fizičke razlike.

Tekst: Sanja Korak