Paraolimpijski školski dan Šenkovcu

10.02.2012.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U ŠENKOVCU

U četvrtak, 9. veljače 2012., održan je Paraolimpijski školski dan u Osnovnoj školi Petar Zrinski. Ravnateljica Vesna Kalšan nam je, zajedno sa učenicima, priredila srdačnu dobrodošlicu.

Na aktivnostima koje smo priredili sudjelovalo je čak 420 učenika. Kao i uvijek, pričali smo Bajku, gledali film sa Paraolimpijskih igara u Pekingu, isprobavali paraolimpijske sportove ( stolni tenis i hodanje na štakama sa preprekama ) i postavljali pitanja istaknutim hrvatskim sportašima. Ovoga puta, društvo su nam radili paraolimpijci Helena Dretar-Karić i Zoran Križanec. Djeca su na početku bila sramežljiva ali su se nakon početnih pitanja opustila i počela postavljati zaista zanimljiva pitanja. Pri demonstriranju stolnog tenisa, svi su bili oduševljeni snagom i brzinom naših paraolimpijaca te su sa divljenjem pratili meč između Helene i Zorana.

Mlađe generacije su, na neki način, ogledalo nas samih te ako im pokažemo da fizičke razlike ne čine stvarnu razliku među ljudima, bit ćemo ponosni na budućnost koja nas čeka.

Tekst: Sanja Korak