Paraolimpijski školski dan u Zagrebu - Osnovna škola Gustava Krkleca

17.03.2012.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U ZAGREBU -
OSNOVNA ŠKOLA GUSTAVA KRKLECA


Dana 14. 03. je održan Paraolimpijski školski dan u Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Zagrebu. Ravnateljica Slavica Ricov Vukčević nam je s ponosom rekla da će tom prigodom, u programu koji je pripremila voditeljica Mirela Šikoronja Ivančin sa volonterima, sudjelovati čak 500 učenika škole od prvog do osmog razreda.

Djeca su se izmjenjivala na par stanica koje su prolazila: demonstriranje sportova u školskoj dvorani, slušanje Bajke i upoznavanje sa paraolimpijkama Nikolinom Šantek i Anom Sršen. Zaista je bilo predivno vidjeti svu tu djecu kako sa velikom pozornošću slušaju što im naše paraolimpijke imaju za reći.

Dok je jedna grupa upoznavala Nikolinu i Anu, druga skupina je slušala Bajku i gledala film Peking. Ali tek kada su svi došli u dvoranu i isprobali paraolimpijske sportove, shvatili su da su paraolimpijci istinski sportaši koji u svoje treninge ulažu ogroman trud.

Da li su naši gosti ostavili dojam na djecu? Po mnoštvu podijeljenih autograma, možemo reći da jesu. Zbog toga smo sigurni da će, naučeno tokom Paraolimpijskog školskog dana, primjenjivati u svakodnevnom životu.

Tekst: Sanja Korak