Paraolimpijski školski dan u Svetom Đurđu

02.04.2012.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U SVETOM ĐURĐU

U petak, 30. ožujka, održan je još jedan Paraolimpijski školski dan u Varaždinskoj županiji. Ovoga puta bili smo u Osnovnoj školi Sveti Đurđ gdje su nas dočekali svi učenici, profesori i ravnatelj Mario Bontek.

Djeca su aktivno sudjelovala u svim aktivnostima koje smo im pripremili. Svi su bili oduševljeni što su mogli postavljati pitanja Ivici Vugrincu, stolnoteniskom reprezentativcu osoba s invaliditetom. Mogli su čuti o svim lijepim, ali i onim manje lijepim trenucima sportaša i njegove karijere.

Dok je jedna skupina djece pričala sa Ivicom, drugoj skupini su učiteljice čitale Bajku, koja je prilagođena temi paraolimpizma, a gledao se i film Peking. Najveću radost i zanimanje kod djece je izazvala prezentacija paraolimpijskih aktivnosti jer su ih i sama mogla isprobati te igranje stolnoteniskog meča sa Ivicom.

Koji je najljepši dio Paraolimpijskog školskog dana? Vidjeti nasmiješena lica mališana koja su puna ljubavi i nade u budućnost. Zaista, ako educiramo najmlađe, čeka nas svijetla budućnost.


Tekst: Sanja Korak