Paraolimpijski obiteljski dan u PharmaS-u

08.05.2012.

PARAOLIMPIJSKI OBITELJSKI DAN U PHARMAS-u


Ideja za održavanje ovog jedinstvenog cjelodnevnog obiteljskog druženja u Hrvatskoj, rođena je iz odlične međusobne suradnje između našeg dragog partnera, tvrtke PharmaS, i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Iz tog smo se razloga 5. svibnja okupili u Popovači na Paraolimpijskom obiteljskom danu kako bi se svi zajedno zabavljali u opuštenoj atmosferi - učeći i isprobavajući nove stvari. Međutim, razloga za slavlje je bilo još. PharmaS je tog dana proslavio i svoj prvi rođendan, a predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, gospodin Ratko Kovačić, je iskoristio tu priliku kako bi im zaželio još puno uspjeha u budućnosti.

Usprkos vremenskim neprilikama koje smo morali svladati, uspjeli smo oduševiti sve prisutne sa pripremljenim programom i aktivnostima. Tako su obitelji igrale sjedeću odbojku, bacale kuglu, skakale u dalj, hodale sa povezom na očima i crtale maskotu Paraolimpijskih igara te su razgovarale sa našim istaknutim paraolimpijcima: Mihovilom Španjom, Natašom Sobočan, Helenom Dretar Karić i Zoranom Križancem.

I za kraj ćemo citirati gospođu Zdravku Knežević, direktoricu tvrtke PharmaS: „Sve se može kad se kockice slože.“. Zaista, u protekle dvije godine, Osnovne škole diljem Hrvatske su nam otvorile svoja vrata. Upoznali smo preko 30 000 djece sa paraolimpizmom te ih naučili da fizičke različitosti nisu bitne i da trebamo rušiti barijere između osoba sa i bez invaliditeta.


Tekst: Sanja Korak