Paraolimpijski školski dan u Osijeku

14.03.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U OSIJEKU


Prvi Paraolimpijski školski dan u Osječko- baranjskoj županiji se održao 02. 03. 2011. u Osijeku, točnije Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana. Ravnatelj škole, Zlatko Đurković, je bio ponosan na svoje učenike i profesore jer su se svi maksimalno uključili u aktivnosti koje je voditelj Željko Černić pripremio sa svojim volonterima.
I ovaj put su nas djeca iznenadila svojim velikim srcem, pozitivizmom i željom za učenjem novih stvari. Uz sve paraolimpijske športove koji su im bili demonstrirani, mogli su čuti i životnu priču Ivana Sršića, paraolimpijca u dresurnom jahanju.
Toplinu i dušu Slavonije i Baranje, kakvu samo one imaju, mogli smo vidjeti u spontanosti koju su nam učenici pokazali kada se izvodio ples u invalidskim kolicima. Naime, svi do jednog su se pridružili plesačkom paru na podiju i zaplesali uz ritmove glazbe.
Zbog takvih stvari vidimo da Paraolimpijski školski dan ujedinjuje sve ljude i ostvaruje svoj cilj. Jer, nisu bitne fizičke razlike ljudi nego ono što nosimo u svojim srcima.

Tekst: Sanja Pauković