Paraolimpijski školski dan u Rijeci - Osnovna škola Pehlin

30.03.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U RIJECI - OSNOVNA ŠKOLA PEHLIN

Drugi Paraolimpijski školski dan u Primorsko-goranskoj županiji održan je 25. 03. 2011. u Rijeci, točnije Osnovnoj školi Pehlin. Svojim prisutstvom, Dan su uveličali Chris Hodge, zamjenik veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske te Željko Jovanović, zamjenik gradonačelnika Rijeke.
Čak 520 djece je sudjelovalo u svim aktivnostima koje su se održavale od 9 sati ujutro do 15.30 popodne. Kao i u Malinskoj, djecu je svojom spontanošću i osmijehom oduševila najtrofejnija hrvatska paraolimpijka Milka Milinković koja im je pričala o svom životnom putu, uspjesima, putovanjima i prijateljima koje je upoznala na natjecanjima.
Dok je jedna grupa djece slušala i pričala sa „tetom Milkom“, druga grupa je u dvorani mogla vidjeti i isprobati neke od paraolimpijskih sportova: goalball, sjedeća odbojka, košarka u invalidskim kolicima i atletske discipline trčanja. Najmlađim uzrastima su učiteljice pričale Bajku kako bi im što bolje mogle objasniti paraolimpizam i poteškoće sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću.
Zaigranost djece i njihova nasmiješena lica su pokazatelj da smo i ovaj put uspjeli u svojoj namjeri: ujediniti sve ljude bez obzira na fizičke različitosti.

Tekst: Sanja Pauković