Paraolimpijski školski dan u Rijeci - Osnovna škola Kantrida

13.04.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN U RIJEC I- OSNOVNA
ŠKOLA KANTRIDA

U petak, 08.04.2011., održan je još jedan Paraolimpijski školski dan u Primorsko- goranskoj županiji. Ovoga puta bili smo u Osnovnoj školi Kantrida gdje su nas srdačno dočekala sva djeca koja pohađaju tu školu, profesori i ravnateljica Ivanka Knez.
Kao i uvijek, djeca su mogla aktivno sudjelovati u svim zanimljivostima koje smo im pripremili. Svi su bili oduševljeni što su mogli postavljati pitanja Aramisu Nagliću, članu košarkaške reprezentacije 1992. i osvajaču brončane medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni, Milki Milinković, osvajačici prve hrvatske paraolimpijske medalje i Tomislavu Špalju, stolnoteniskom reprezentativcu osoba s invaliditetom. Svi prisutni su mogli čuti o odricanjima koje sport traži, usponima i padovima, uspjesima, suzama i smijehu koje doživljavaju svi sportaši.
Dok je jedna skupina djece pričala sa velikim imenima hrvatskog sporta, drugoj skupini su profesorice čitale Bajku koja je prilagođena temi paraolimpizma. Ali najveće oduševljenje je nastupilo kada su im prezentirani paraolimpijski sportovi i kada su ih sama djeca mogla isprobati. Zapravo, tek u tom trenutku, svi shvate kolika je snaga volje potrebna za bavljenje paraolimpijskim sportom. Tek tada shvate da su paraolimpijci veliki sportaši još većeg srca koje treba prihvatiti bez obzira na fizičke razlike.

Tekst: Sanja Pauković