Paraolimpijski školski dan u Bizovcu

14.04.2011.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN - BIZOVAC


U utorak, 12. 04. 2011., održan je Paraolimpijski školski dan u Osnovnoj školi Bratoljuba Klaića u Bizovcu. Sunčano vrijeme je bilo kao stvoreno za održavanje aktivnosti na školskom igralištu, a sudjelovalo je svih 411 učenika koji pohađaju školu. Da bi sve prošlo u najboljem redu, pobrinuli su se učitelji škole predvođeni ravnateljem Antom Lovrinčevićem i voditelj Željko Černić.
Ovoga puta, djeci je demonstrirano puno paraolimpijskih sportova što im se jako svidjelo. Posebno ih se dojmio Ivan Sršić, naš paraolimpijac u dresurnom jahanju, koji je i sam bio polaznik Osnovne škole Bratoljuba Klaića a koji je na školsko igralište stigao na svom predivnom konju. Oduševljenje se nastavilo kada su stigli košarkaši u invalidskim kolicima iz Slavonskog Broda među kojima je bio i hrvatski reprezentativac Igor Ograjšek.
Nakon što su sa divljenjem promatrali sve što smo im pripremili, svi su isprobali paraolimpijske sportove: sjedeću odbojku, stolni tenis, boćanje, igre sa zvučnim loptama, savladavanje poligona sa povezom na očima. Cijelo vrijeme su sportaši bili među djecom tako da su svi zajedno komunicirali, družili se, uživali i igrali se.
Iskreno dječje veselje i osmijeh koji se čuo tokom dana pokazatelji su da je rušenje barijera među ljudima tako jednostavno. Samo je bitno prihvatiti sve onakvima kakvi jesu i ne bojati se različitosti. Jer, svi smo mi različiti na neki način ali to nas čini posebnima.

Tekst: Sanja Pauković