Branimir Budetić

Branimir Budetić je primjer osobe koja dokazuje da se sa trudom, radom i požrtvovnošću može puno toga postići. Bavio se rukometom iako je bio slijep na lijevo oko. Nakon doživljene nesreće i postupnog gubitka vida na desno oko, po prvi puta u životu se susreće sa sportom za osobe sa invaliditetom.

Odlučio se baviti atletikom te je počeo svakodnevno trenirati po dva,tri sata. Njegove discipline su: petoboj, bacanje kugle i bacanje koplja. Poraze prihvaća jer zna da svaki sportaš, da bi bio još bolji, mora iz grešaka učiti.

Sport mu zauzima veliku ulogu u životu. Kroz sport je stekao samopouzdanje, proputovao svijet, upoznao nove ljude, kulture i običaje i sklopio mnoga nova prijateljstva.

Iako mu je u početku bilo teško uskladiti fakultetske obaveze i sport, danas je ponosan što to uspijeva. Prva je osoba sa invaliditetom koja je upisala Kineziološki fakultet u Zagrebu. Znanjem koje usvoji, želi postati trener i jednoga dana profesor na matičnom fakultetu.

Mladima poručuje da poštuju roditelje, nauče cijeniti i voljeti sebe, da svaki dan nauče nešto novo i da zapamte da postoje djeca kojima je potrebna pomoć u obavljanju osnovnih stvari. Također ističe da uvijek treba biti dobar prema ljudima i pomagati jer će i nama jednoga dana trebati prijatelj da nas razveseli.

Životni moto mu je: Uvijek budi vedar, nasmijan, zaigran i bavi se nečim što te zanima!
Kategorija B12
Sport atletika
Datum rođenja 20. 04. 1990.
Mjesto rođenja Zagreb, Hrvatska
Ostvareni rezultati svjetski prvak u bacanju kugle za slabovidne osobe
osvajač srebrne medalje u bacanju koplja na POI