Denis Slunjski

Sportom se bavi od malih nogu. Aktivno se bavio rukometom, nogometom, stolnim tenisom, tenisom i skijanjem dok se nije opredijelio za atletiku. Najdraža disciplina mu je bacanje kugle jer je u tome najuspješniji, a trenira i bacanje diska i koplja.

Za atletiku, odnosno sport, kaže da mu ispunjava njegov životni cilj jer želi osvojiti medalju na Paraolimpijskim igrama. Zato trenira dva,tri sata dnevno. Teško podnosi poraz jer ne voli gubiti.

Nije mu problem uskladiti školu i sport jer, kako sam Denis kaže, kada nešto voliš i uporan si u tome, za sve obaveze se ima vremena. Da se ne bavi sportom, nakon završene škole bi se zaposlio.

Volio bi postati trener i zato se ove godine nada uspješnom upisu na Društveno veleučilište u Zagrebu - Odjel za izobrazbu trenera.

Sa završenim fakultetom i iskustvom koje će steći tokom godina, želja mu je postati predsjednikom Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Svim ljudima, posebno mladim osobama, poručuje da se bave sportom, profesionalno ili rekreativno ali da se škola ne zapostavlja.

Životni moto mu je: Iskoristi svaki dan najbolje što možeš!
Kategorija F40
Sport atletika
Datum rođenja 20. 04. 1987.
Mjesto rođenja Zagreb, Hrvatska
Ostvareni rezultati 1.mjesto na Otvorenom prvenstvu Češke za osobe s invaliditetom u bacanju kugle
1.mjesto na Otvorenom prvenstvu Italije za osobe s invaliditetom u bacanju koplja