Kristijan Vincetić

Skroman ali izuzetno marljiv dvadesetogodišnjak koji je zvijezda u usponu. Za sebe kaže da ne zna čime bi se bavio da nije odabrao plivanje jer se nikad ne zna gdje te život može odvesti. Plivanje mu, trenutno, znači sve u životu jer se samo tome posvetio.

Dok je išao u srednju, Željezničko tehničku školu u Zagrebu, uspijevao je uskladiti sve obaveze uz puno neispavanih noći i tolerancije nastavnika. Čak je upisao i Građevinski fakultet ali zbog odluke da se u potpunosti posveti sportu, akademske dužnosti će malo pričekati.
Dan mu započinje buđenjem već u 5.30 ujutro, nakon čega slijedi vaganje radi održavanja konstantne kilaže. Dnevno trenira čak devet sati, a između
treninga odmara. Iako puno trenira, ne žali jer zna da se samo tako može uspjeti u profesionalnom sportu. Nije mu drago doživjeti poraz ali zna da život ide dalje i da ne treba tugovati nego još više trenirati.

Kada odluči prekinuti sportsku karijeru, posvetit će se fakultetskim obavezama. Poručuje svima da se bave sportom jer je u zdravom tijelu, zdrav duh.

Životni moto mu je: Ne odustaj prije nego što probaš!
Kategorija S9
Sport atletika
Datum rođenja 12. 05. 1991.
Mjesto rođenja Osijek, Hrvatska
Ostvareni rezultati 1.mjesto na Europskom prvenstvu 2009. na 400 m slobodno
2.mjesto na Europskom prvenstvu 2009. na 100 m leptir
3.mjesto na Svjetskom prvenstvu 2010. na 100 m leptir